Arthobby creativ
Apex Shop  Inregistrare Apex Shop  Autentificare
Apex Shop   0

Cos nr.

//
Denumire | Cod Culoare Pret Cant. Total
Total produse
Discount
Total: 0.00 Lei
ArthobbyTEMATICI
HOBBY
Tematici Hobby
ArthobbyDECOR
 
Decor
ArthobbyPAPETARIE,
BIROTICA, RECHIZITE
Produse de papetărie


 

Mozaicuri - Materiale și unelte

Mozaicul

In comert se gasesc tipuri diferite de mozaic: din sticla transparenta (10 x 10 si 10 x 35 mm), din oglinda (10 x 10 si 10 x 15 mm), din marmura (10 x 10 si 15 x 15 mm), din sticla colorata partial si cu forme neregulate (8-25 mm), din ceramica (5 x 5 mm), din pietricele  de sticla irizata sau din sticla de Murano aurie (Φ 20 mm  si  20 x 20 mm).

Adezivul si clestele pentru mozaic

Suprafata aleasa se curata, apoi se degreseaza cu un adeziv special pentru mozaicuri, iar cu silicon se pot lipi diferite bucati de mozaic. Cu un cleste special bucatile se pot taia in formele dorite, chiar si cele dintr-un material mai gros. Pentru prelucrarea mozaicurilor din ceramica e suficient  si un cleste mai mic. Bucatile mici se aseaza cu ajutorul unei pensete.

Cimentul de rostuit

Materialul pentru rostuit (un fel de ciment special) poati fi cumparat de la magazinele de specialitate. Acest praf de culori diferite  (alb, gri, caramiziu etc.) amestecat cu apa devine un unguent (apa si cimentul sa fie in proportie de 1: 3,5) ce trebuie sa aiba densitatea pastei de dinti. Proportiile recomandate de producator vor fi intotdeauna respectate. Pasta obtinuta se intinde cu o spatula sau cu degetul (se va lucra cu manusi din plastic). Dupa intinderea pastei, mozaicul se sterge cu un burete sau carpa umeda (atentie, acestea sa nu fie imbibate cu prea multa apa). Dupa folosire uneltele se vor curata bine de fiecare data, deoarece cimentul de rostuit se usuca foarte repede.

Copierea sablonului

Atat sticla cat si polistirenul, teracota, lemnul, metalul sau plasticul pot fi decorate cu mozaicuri. In cazul sticlei, sablonul se aseaza pur si simplu sub aceasta. Pe obiectele din lemn si argila modelele se copiaza cu indigoul. La decorarea pietrelor vom executa un sablon dupa model, dupa care il vom aseza pe piatra si vom trasa contururile.

STOC PROPRIU
TRANSPORT GRATUIT la comenzi mai mari de 300 de lei
SERVICE
DISCOUNTURI FIDELIZARE peste 5 comenzi finalizate beneficiati de discounturi de fidelizare
FIRME CU RENUME
MARFA DIRECT DIN DEPOZIT toate produsele din stoc se livreaza direct din depozitul propriu
CLIENTI FIDELI
VECHIME PE PIATA prezent pe piata romaneasca in domeniul hobby-creativ din 2003