Arthobby creativ
Apex Shop  Inregistrare Apex Shop  Autentificare
Apex Shop   0

Cos nr.

//
Denumire | Cod Culoare Pret Cant. Total
Total produse
Discount
Total: 0.00 Lei
ArthobbyTEMATICI
HOBBY
Tematici Hobby
ArthobbyDECOR
 
Decor
ArthobbyPAPETARIE,
BIROTICA, RECHIZITE
Produse de papetărie


 

Aranjamente cu lumânări - Materiale și unelte

Aranjamente cu lumanari - Materiale si unelte

 

Pentru confectionarea lumanarilor si a aranjamentelor veti avea nevoie de urmatoarele materiale si unelte:
- aragaz
- vas pentru fierberea apei
- vas pentru topirea cerii
- parafina sau stearina (granule)
- parafina solida (in bloc)
- gel pentru lumanari
- pigmenti
- esenta de parfum
- fitil
- matrite
- bete de frigarui
- pasta modelaj
- andrea sau vergea metalica

Tipuri de ceara pentru lumanari

  Ceara de albine reprezinta cea mai veche materie prima pentru confectionarea lumanarilor. Se gaseste sub forma de foi si raspandeste o aroma placuta, persistenta. Lucrul cu acest tip de ceara este destul de dificil deoarece, datorita consistentei sale, in timpul topiri se lipeste foarte usor de peretii vasului si ai matritei. Temperatura de topire: 65 C.
  Parafina reprezinta materia prima cea mai ieftina si mai des utilizata pentru confectionarea lumanarilor. Ea este produsa in timpul procesului de rafinare a uleiului si se gaseste in comert in magazinele hobby, in bloc sau sub forma de granule. Este un material usor de modelat, cu temperatura de topire destul de joasa (54 C), care se comporta foarte bine la turnare. Parafina este usor transparenta, de aceea se recomanda colorarea ei in stare topita.
  Stearina este o materie prima naturala din care se obtin lumanari laptoase, de culoarea opalului. Temperatura de topire se ridica la 74 C. In amestec cu parafina, prelungeste timpul de ardere al lumanarii.
  Gelul pentru lumanari este un fel de ceara gelatinoasa transparenta, care la caldura se lichefiaza. O caracteristica a acestui gel consta in faptul ca obiectele marunte introduse in el (scoici, pietricele,monede etc.) se pot vedea. Temperatura de topire: 95 C.

Tipuri de fitiluri

In magazinele hobby se gasesc fitiluri cu picior de metal sau fara, fitiluri cerate sau din bumbac vandute la metru. Tipul de fitil se alege in functie de grosimea lumanarii: daca fitilul este prea gros in comparatie cu lumanarea, aceasta va arde prea repede si va face fum, iar daca fitilul este prea subtire va forma o adancitura mult prea mare la suprafata lumanarii. In cazul in care fitilul este prea lung (mai ales daca nu e din bumbac), flacara va arde degajand mult fum.

Pigmenti

Colorantii pentru lumanari se gasesc sub forma de pastile, praf sau in bloc. Pigmentii se amesteca in ceara topita, dar trebuie retinut ca in stare lichida este foarte greu de stabilit culoarea finala a lumanarii. Daca se picura putin ceara pe suprafata aleasa si se lasa putin la racit, ne vom da seama de culoarea lumanarii in final.
 

Aranjamente cu lumanari - Materiale si unelte

Atentie! Vasul cu ceara nu se asaza niciodata direct pe foc, deoarece de la caldura ceara se poate aprinde. Ceara se topeste intodeauna in bain-marie: se pune apa la fiert intr-un vas mai mare, in care se introduce vasul de topire. Inainte de turnarea in matrite se asteapta ca ceara sa se raceasca putin, dar sa fie inca suficient de lichida. Daca ceara fierbinte se rastoarna pe masa de lucru, se asteapta pana se raceste, astfel ea putand fi indepartata cu usurinta. Daca ceara cade din greseala pe un material textil, acesta se calca asezand deasupra si dedesubtul sau sugative care vor absorbi ceara. La terminarea lucrului, resturile de ceara nu se arunca in chiuveta, deoarece aceasta se lipeste de peretii tevilor si le poate infunda.

Esenta de parfum

Esentele de parfum pentru lumanari se amesteca in ceara topita inca inainte de a o turna in forme. Ele se pot achizitiona in bloc sau sub forma de ulei. Atentie, 5-10 picaturi sunt suficiente pentru 1 kg de ceara!

Matrite pentru turnarea lumanarilor

Avantajul matritelor termorezistente, care se pot procura din magazinele hobby, este ca lumanarile finalizate se pot scoate foarte usor din ele. In plus, se pot confectiona acasa recipiente din cartoanele cutiilor  goale de lapte sau racoritoare. Interiorul cutiilor are un strat de aluminiu, astfel ca ele nu permit scurgerea cerii topite. Se poate lucra si cu tevi din plastic sau metalizate (la confectionarea aranjamentelor au fost folosite in primul rand la tehnica turnarii lumanarilor cu pereti dubli). Cutiile si recipientele din papier mache din magazinele hobby sunt si ele potrivite pentru turnarea lumanarilor.

STOC PROPRIU
TRANSPORT GRATUIT la comenzi mai mari de 300 de lei
SERVICE
DISCOUNTURI FIDELIZARE peste 5 comenzi finalizate beneficiati de discounturi de fidelizare
FIRME CU RENUME
MARFA DIRECT DIN DEPOZIT toate produsele din stoc se livreaza direct din depozitul propriu
CLIENTI FIDELI
VECHIME PE PIATA prezent pe piata romaneasca in domeniul hobby-creativ din 2003